Mesele de toaleta nu sunt piese de mobilier obisnuite – acestea ne transmit multe lucruri despre civilizatie si gusturile oamenilor de-a lungul anilor. Aspectul acestora, asa cum il stim noi azi, a inceput sa ia forma in secolul al 17-lea, desi predecesorii lor sunt considerati niste cutii mici din lemn descoperite in morminte, in Egiptul antic. Cutiile erau umplute cu diferite parfumuri, culori sau alifii pentru fata si chiar oglinzi mici, care nu erau facute din sticla, ci din metal slefuit. Faptul ca aceste cutii vechi de 3000 de ani au fost gasite in interiorul mormintelor indica cat de important a fost pentru oamenii de la acea vreme sa isi perfectioneze trasaturile si astfel sa isi imbunatateasca statutul social. Si asa a ramas pana in zilele noastre.Marie Thérése

Asa cum egiptenii aveau cutiile lor de "infrumusetare", dupa multe secole au devenit importante pentru francezi. Adevaratele doamne isi luau cu ele cutia ornamentata din lemn peste tot, numind-o "necessaires". Acest cuvant, asa cum il stim noi astazi - nesesér- inseamna o trusa cu produse cosmetice pentru machiaj.

hiar daca aceste cutii puteau fi transportate peste tot, doamnele aveau nevoie de un loc linistit pentru a-si corecta micile imperfectiuni. Asa ca la sfarsitul secolului al 17-lea, cineva s-a gandit sa ataseze aceasta cutiuta la o masa cu scaun - si atunci a aparut masa de toaleta! In secolul al XVIII-lea, popularitatea acestui tip de masa a crescut considerabil, devenind un simbol al prestigiului social. Una din cele mai faimoase persoane care au utilizat aceasta masa de toaleta a fost Madame de Pompadour, metresa regelui francez Louis al XV-lea, care a fost considerata lider important al tendintelor la acea vreme. Masuta ei de machiaj poate fi gasita in multe picturi. In timp ce se infrumuseta, Madame de Pompadour primea si vizite. Acea masa a fost astfel folosita nu numai pentru a-si imbunatati aspectul fizic, dar a fost considerata si un loc important pentru intalniri si dezbateri.

O alta frantuzoaica importanta, care a fost intr-adevar pasionata de masa ei de machiaj, a fost Marie Antoinette, regina Frantei si sotia lui Louis al XVI-lea.


toaletnií stolekIn secolul 19, mesele de toaleta au devenit destul de obisnuite pentru dormitoare. In Europa, producatorii au inceput sa scoata pe piata mese de toaleta inspirate din stilul gotic, rococo, renascentist sau victorian, care este caracterizat prin numeroase ornamente, complexitate si inscriptionate cu motive / plante, flori, vita de vie.

In America, designul meselor de toaleta a fost mai simplu. Acestea au devenit un element esential din filmele de la Hollywood incepand cu anii 20-30 ai secolului XX, ceea ce le-a facut foarte populare. Aceste filme erau bogate in scene in care personajul principal - o femme fatale, era in dormitorul ei in fata unei mese de toaleta elegante si isi crea un machiaj dramatic sau isi ruja buzele. Bineinteles ca mesele de toaleta nu au fost create doar pentru femei. Barbatii folosesc aceasta masuta pentru a se barbieri, si de obicei aceste masute sunt construite cu mai multe oglinzi si fara taburete, deoarece barbatii stau de obicei in picioare atunci cand se barbieresc.

In momentul de fata, pe piata putem gasi diferite tipuri de mese de toaleta, in diferite stiluri si materiale, construite cu linii si culori simple pana la piese vintage mai complexe. Chiar si acum, mesele de toaleta sunt de actualitate - piata este inundata de o varietate de produse cosmetice, in care doamnele trebuie sa aibao ordine in produsele lor cosmetice. Si cu siguranta, orice femeie se bucura de momentele speciale rezervate numai si numai pentru ea. Masa de toaleta este astfel ideala in acest scop. Daca itidoresti sa te simti ca o printesa sau o regina si preferi stilul romantic, mesele noastre de toaleta in stil vintage sunt exact pentru tine!