Agnes Sorel - La Dame de beauté

superadmin | 28 september 2017

Agnès Sorel, s-a născută în anul 1422, cunoscută sub porecă Dame de beauté, a fost amanta favorită a regelui Carol al VII-lea, căruia i-a născut trei fiice. Este considerată prima amantă regală, cunoscută în mod oficial. Ea a servit ca model pentru mai multe picturi și lucrări de artă, inclusiv Fecioara cu Pruncul înconjurat de îngeri de Jean Fouquet.

Citeste mai mult

10 Mese de toaletă interesante

superadmin | 14 august 2017

O masă de toaletă bine aleasă poate să transforme dormitorul vostru într-un loc elegant, asigurându-vă că toate accesoriile sunt în ordine și sunt gata de utilizare. Primele 5 meste de toaleteă netradiționale care servesc exact în acest scop, le vom prezenta astăzi...

Citeste mai mult

Madame de Pompadoru – amanta regelui

superadmin | 10 júl 2017

Jeanne-Antoinette Poisson, marchiză de Pompadour cunoscută în principal ca și Madame de Pompadours-a născut în data de 21.decembrie a anului 1721. Părinții ei au fost orășeni de Paris, care i-au asigurat educația în mănăstirea ursuzelor. În afară de astea a învățat să cânte, să cânte la diferite instrumente muzicale, să danseze, s-a educat în literatură, de care s-a interesat toată viața.

Citeste mai mult

8 măsuțe de toaletă, pentru care merită trăit

superadmin | 25 máj 2017

Măsuța de toaletă nu este doar un spațiu practic de depozitare pentru multitudinea de produse de machiaj, parfum și alte articole de toaletă, măsuța de toaletă oferă grație fiecărui dormitor, oferindu-vă astfel spațiu organizat și confortabil pentru înfrumusețare.

Citeste mai mult

Ioana d’Arc, fecioara și luptătoarea

superadmin | 28 apríl 2017

Fiica tăranilor, care a ridicat morala întregului popor și l-a salvat de la o învingere aproape sigură. Femeia, care a susținut, că aude vocile sfinților, care îi spun, ce trebuie să facă. Luptătoarea, care a rupt asediul de mulți ani a Orleansului. Toate acestea a fost Ioana d’Arc, una dintre cele mai cunoscute figuri istorice ale Franței, a cărei viață scurtă, dar bogată s-a terminat prin arderea pe rug. 

Citeste mai mult

Ecaterina cea Mare – Împărăteasa germanăpe tronul rus

superadmin | 11 apríl 2017

A devenit împărăteasă într-o țară străină, căreia a reușit să îi guverneze cu succes patruzeci și patru ani. Căuta veșnic iubire, distrugea miturile și introducea noutățile. Defăimările de caracter sexual, poveștile, că ar fi fost vorace sexual și bolnavă pe nedrept au acoperit sensul adevărat al prințesei germane inițial necunoscute.

Citeste mai mult

Maria Antoinetta - frumoasa sub ghilotină

superadmin | 16 marec 2017

Qu’ils mangent de la brioche – dacă nu au pâine, să mănânce cozonaci. Una dintre cele mai faimoase propoziții o cunoaște cu siguranță fiecare.A rostit-o Maria Antoinetta în anul 1789, când populația franceză a fost chinuită de foame. Nota insensibilă a reginei capricioase a devenit simbolul decadenței monarhiei și a pornit revoluția, la care însăși Maria Antoinetta a pierdut capul ei ridicat sub lama ghilotinei.

Citeste mai mult

Maria Terezia a Austriei

superadmin | 3 marec 2017

Dacă se spune numele Maria Tereza, pe fiecare dintre noi îi vin în minte orele de istorie la școală, pe care le-am petrecut învățând despre această mare domnitoare austro-ungară. Maria Tereza însă a fost nu doar o mare împărăteasă, mare reformatoare, dar și o mamă și soție iubitoare și o mare iubitoare de mâncare bună. Cum a fost ea de fapt și cum a trăit puteți să citiți în acest scurt blog în cinstea ei.

Citeste mai mult